sâmbătă, 11 iunie 2016

Performantele instalatiilor GPL - cele mai bune instlatii GPL



Pentru a avea parte de cele mai bune instalatii GPL este important sa se opteze doar pentru service-urile specializate in acest sens si care sunt acreditate de Registrul Auto Roman. Exista numeroase avantaje, principalul fiind din punct de vedere financiar, intrucat in fiecare luna se pot face economii de 40%, in functie de numarul de km parcursi, astfel ca acest sistem este adesea folosit in randul taximetristilor.

Performantele instalatiilor GPL

Acest aspect este insesizabil in cazul celor mai multi dintre soferi, procentul fiind de pana la 5%. Insa sistemele GPL sunt mult mai performante in ziua de azi, astfel ca ajuta la cresterea duratei de viata a motorului, care ruleaza in conditii mai bune. In schimb, GPL-ul este un tip de carburant diferit fata de motorina sau benzina, motiv pentru care se poate sesiza o crestere a consumului cu pana la 15%, dar preturile sunt cu 50% mai mici, motiv pentru care lunar se vor face economii semnificative.

De asemenea, un motor pe GPL se va uza mult mai putin pe durata iernii, deoarece gazul petrolier lichefiat permite o ungere mai buna a componentelor motorului, spre deosebire de carburantul traditional. Instalarea se face in doar cateva ore, iar rezervorul de combustibil se poate instala fie in portbagaj, caz in care o proportie importanta a acestuia va fi ocupata, insa o alta varianta o reprezinta montarea in locul rotii de rezerva, caz in care rezervorul nu va fi vizibil.

Dual combustibil

Acest sistem presupune ca pornirea unui autoturism sa se faca cu ajutorul benzinei, pentru ca mai apoi sa se faca trecerea pe GPL, iar acest tip este cel mai des intalnit datorita flexibilitatii oferite. In schimb, poate ca un dezavantaj al GPL-ului este faptul ca statiile unde se gaseste acest carburant nu sunt la fel de multe precum benzinariile traditionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu